Blackjack tips

Blackjack är ett välkänt kortspel som alla kan lära sig att spel spela tack vare dess enkla regler och mål. Trots att detta kortspel förlitar sig starkt på tur finns det alltid några strategier du kan tillämpa för att förbättra ditt spel.

Det är många som väljer att spela blackjack och andra kortspel på nätet. Vet du inte var du ska spela någonstans kan du ta casinosidan till hjälp.

Veta när du ska säga stopp
Sluta be om kort i tid. Studera din hand och tänk efter på vad chansen är att den kan bli bättre av ett till kort. Det finns till exempel en anledning till varför dealern måste stanna när han nått 17 poäng. Det finns för stor risk att handen blir tjock efter det och du förlorar.

När du ska splitta
Att splitta dina kort är ett sätt att förbättra dina vinstchanser. Det betyder att du delar upp dina två kort i två händer. Detta bör du göra när du har till exempel två åttor eller två ess. Två åttor bör delas då de tillsammans blir 16 poäng som är den sämsta handen i Blackjack. Två ess kan delas då de kan räknas som både ett och elva och är en bra utgångspunkt för två nya händer. Att splitta är ett bra sätt att fördubbla din vinstchans men glöm inte att du samtidigt fördubblar din insats.

När du inte ska splitta
Du ska dock aldrig splitta tior eller sexor. Dina tior eftersom de tillsammans blir 20 poäng vilket ofta kan bli en vinstgivande hand. Två sexor tillsammans blir 12 poäng vilket kan ge något med ett extra kort medan en sexa för sig själv ofta inte är värt den extra satsningen.

Undvik försäkringen
En försäkring betyder att du som spelare ger bort halva din satsning med tanken att du kan få tillbaka den andra halvan om dealern vinner i Blackjack. Detta låter bra men då du kanske försäkrar dig oftare än vad dealern faktiskt får Blackjack så är det fortfarande huset som vinner på det.

Ta hjälp online
Om du spelar Internet finns det olika sorters Blackjack-scheman du kan ta hjälp av. Dessa kan visa dig alla olika händer som kan komma upp under spelomgången och olika sätt du kan spela på dem för att vinna.

Spela med låga insatser
Om du spelar med låga insatser kan du spela fler omgångar. Då ökar du dina vinstchanser. Men se såklart till att bara spela med pengar du har råd att bli av med.