Craps tips

Att spela Craps är att kasta iväg tärningen ner för ett bord och hoppas på det bästa. Ett annat spel där man får tänka ungefär likadant är slots där det endast är slumpen som avgör dina vinstchanser.

Craps är ett av de mer klassiska casinospelen och trots att det inte finns en chans till att ett spel som har tärningskastet som grund kan vara baserat på något annat än tur så finns det några trick och strategier som du kan ta till dig för att bli en bättre Craps-spelare.

Lär dig och låtsas
För att kunna bli en bra Crapsspelare gäller det att först lära sig reglerna runt ett Crapsbord men också de mer basala satsningar du kan göra. Prova gärna olika sorters strategier med låtsaspengar på olika spelsajter som erbjuder gratisspel. Det är ett bra sätt att öva upp dina kunskaper utan att förlora pengar.

Håll dig till din strategi
Håll fast vid din strategi när du står vid bordet. Ditt spel påverkas beroende på om ditt mål är att vinna stort eller ofta, runt detta kan du utveckla din spelstrategi, vad du satsar och hur. Byt inte strategi i mitten av ett spel, spontana speländringar brukar sällan hjälpa. Avbryt då hellre spelet och kom tillbaks med en ny strategi.

Satsa på spelen med bäst odds
Alla satsningar i Craps har olika odds. Om du vill öka din vinstchans gäller det för dig som spelare att veta vilka spel ger bäst spelarodds. De med bäst odds är: Don't pass, The odds, därefter kommer Pass, Come och Don't come. De sämsta satsningarna du kan göra kallas prepositionssatsningar och finns på bordets mitt.

Välj din insatsgräns
Olika bord har olika insatsnivåer så hitta bordet där du känner dig bekväm. Det finns oftast olika bord med insättningar från 10 kr till 1000 kr per spel. Spela inte för mer pengar än du själv vill. Detta kan också vara en del av din spelstrategi.

Spela efter plånboken
Spela bara för pengar du har råd att bli av med. Detta är lika sant här som annars och är det viktigaste rådet när det gäller att optimera din vinstchans. Du kommer aldrig att vinna genom att satsa allt du äger. Det är inte ett smart sätt att spela eller att försöka vinna.