Trav odds

Trav är med mångåriga anor tveklöst en av de största spelformerna att betta på i Sverige. De mest populära loppen utgörs av V64, V65, V75 och dagens dubbel, och dessa hittar du hos spelbolaget ATG. Nedan ger vi en liten introduktion till att spela på trav odds.

Snabbast häst vinner?

Det kan förstås vara knepigt att som nybörjare på förhand veta vilken häst som tar hem loppet. I så fall är det värt att innan själva loppet ta en titt I programmet där hästarnas chanser värderats av experter – och det finns ju alltid en favorit. Eller kanske ska du ta hjälp av Harry Boy? Det betyder att Harry Boy hjälper dig att ta ut ett par hästar att spela på, vilket förstås är väldigt tacksamt som nybörjare.
Kom dock ihåg att man inte ska stirra sig blind på den favoritplacerade hästen, eller för den delen lägga hela insatsen på den, då det finns risk att den ändå blir slagen av en annan häst. Det finns dessutom möjlighet att satsa på vem som kommer tvåa, som vem som kommer trea. Så den snabbaste hästen kanske inte nödvändigtvis är din vinst.

Sammanfattningsvis kan man säga att du ska försöka hitta de hästar som du tror har störst chans att vinna än vad oddset avslöjar. Mindre vinstchans betyder trots allt högre odds och därmed store vinst – men till en självklar risk förstås.
Så du satsar alltså antingen på den häst du tror ska ta hem segern, eller på de hästar du tror kommer två eller trea – det så kallade "platsspelet". Detta "platsspel" är det lättare att vinna pengar på jämfört med den häst som kommer först, varför oddsen också därmed blir lägre. Det finns även möjlighet att spela på trio och tvilling, vilket går ut på att hitta de tre första hästarna respektive de två första i ett givet lopp.

Streckspel, Harry Boy och Dagens Dubbel

De många olika spel som finns kan förstås till en början verka förvirrande, så här tänkte vi reda ut ett par av de mest kända. Till att börja med kan vi konstatera att bland andra V75, V86 och V65 alla är så kallade streckspel.

V75

V75 anordnas av ATG och är deras lördagsspel som går avstapeln runt tio gånger per år på Solvalla utanför Stockholm. Spelet ger vinst på 7, 6 och 5 rätt med ungefär 50 miljoner i total vinstpott, och 40% av vinsten går till 7:an, 20% till 6:an och 40% till 5:an.

V86

Spelas varje onsdag på Solvalla. Här gäller det att hitta de vinnande hästarna I åtta lopp och för vinst måste du få 8, 7 och 6 rätt. Skulle du hitta alla 8 vinnarna kan du kamma hem en storvinst, vilket även gäller V65 som spelas på fredagar.

Harry Boy

Ett perfekt spel för de som nyss börjat spela på travet. Det innebär att du istället för att du själv väljer hästar så väljer Harry Boy ut dem åt dig – kanske har du ett hum om ett par bra hästar i vissa lopp, men känner dig mer osäker i andra. Ingen fara, Harry Boy löser det.

Dagens Dubbel

I detta spel så ska du spela på vinnaren i två lopp – I V75-loppen gäller det lopp nummer 9 och 10 och I V64 gäller detistället lopp nummer 7 och 8.